ProTipster Legalni Bukmacherzy

Ocena Graczy

4.11
4.10583 gwiazdki

Punktacja ProTipster

85

Bonus Powitalny

630 PLN

z kodem promocyjnym PROTIPSTER

620 PLN

Odbierz Bonus

Przegląd

Zakłady Bukmacherskie Fortuna - dane firmy

  • Nazwa firmy: Fortuna online zakłady bukmacherskie Sp. z o.o.
  • Adres siedziby: ul. Rady Narodowej Księstwa Cieszyńskiego 15 43-400 Cieszyn
  • Adres strony internetowej: www.EFORTUNA.PL
  • Numer licencji: SC/12/7251/10/WKC/11-12/5565
  • Ważność licencji: 2024 r. 
  • KRS: 0000002455 
  • Regon: 070707400
  • NIP: 548-11-92-629
  • Kapitał zakładowy: 2.376.000,00 zł
  • Kod promocyjny: PROTIPSTER
  • Zakład bez ryzyka: Tak - 600 PLN
  • Bonus od depozytu: Nie
  • Freebet bez depozytu: Tak - 20 PLN
  • Bonus za kod promocyjny PROTIPSTER: Tak - 10 PLN
  • Aplikacja mobilna: Tak (Android oraz iOS)
  • Transmisje na żywo: Tak
  • Czat na żywo: Tak (codziennie w godz. 8-23)
  • Punkty naziemne: Tak (400+)

Czy Fortuna to legalny bukmacher?

Naszą recenzję bukmachera Fortuna rozpoczynamy od kluczowej kwestii z perspektywy każdego typera pragnącego żyć w zgodzie z polskim prawem. A mianowicie - czy Fortuna jest legalnym bukmacherem?

Tak! W 2012 roku serwis otrzymał wymaganą licencję od Ministerstwa Finansów. Zezwolenie Fortuny ma nr SC/12/7251/10/WKC/11-12/5565, a w 2018 roku zostało przedłużone na okres sześciu lat, co oznacza, że aż do 2024 roku Fortuna jest w 100% legalnym bukmacherem. 

Fortuna Kod Promocyjny 2023: PROTIPSTER

Kod promocyjny Fortuna  umożliwia skorzystanie z najlepszej dostępnej oferty dla użytkowników zakładów bukmacherskich Fortuna. Dzięki podaniu kodu promocyjnego możesz otrzymać wyższy zakład bez ryzyka oraz darmowe środki na grę bez depozytu. 

Aktualny kod na bonus to hasło PROTIPSTER. Kod bonusowy Fortuny należy wykorzystać w trakcie rejestracji konta i wpisać go w pole formularza oznaczone jako KOD PROMOCYJNY. 

Szczegółową instrukcję krok po kroku dotyczącą zakładania konta z kodem promocyjnym Fortuna odnajdziecie nieco niżej, natomiast już teraz możemy Wam zdradzić co dostaniecie w zamian. Otóż każdy gracz, który wykorzysta kod bonusowy PROTIPSTER otrzyma dodatkowy Fortuna bonus powitalny o wartości 10 PLN. No właśnie, jakie promocje na start czekają na graczy w Fortunie? Sprawdzamy!

Kod promocyjny Fortuna - jakie bonusy za rejestrację?

Każdy użytkownik, który zarejestruje konto w Fortunie z linku ProTipster.pl i poda kod promocyjny “PROTIPSTER”, będzie uprawniony do odbioru wyjątkowego bonusu powitalnego na który składa się:

  • Trzy zakłady bez ryzyka do kwoty 600 PLN łącznie
  • 20 PLN na start bez depozytu w formie punktów lojalnościowych FKP
  • 10 PLN freebet za rejestrację z kodem PROTIPSTER

Standardowa oferta powitalna dla nowych klientów Fortuny to dwa bonusy o łącznej wartości 620 PLN. Mamy tu na myśli premierowy zakład bez ryzyka, czyli cashback bonus w przypadku niepowodzenia na pierwszym kuponie, a także w 100% darmowy bonus bez depozytu. To jednak nie wszystkie niespodzianki dla nowych graczy w Fortunie. 

Tak jak wspominaliśmy przed momentem nasz kod promocyjny na bonus, czyli hasło PROTIPSTER gwarantuje dodatkową premię. Tym razem jest to freebet o wartości 10 PLN, dzięki któremu łączna pula darmowych środków bonusowych na start od Fortuny wzrasta to 630 PLN. 

Pamiętaj, jeśli zapomnisz podać ekskluzywny kod PROTIPSTER, nie otrzymasz bonusów na start!

Odbierz Twój Bonus 630 PLN w Fortunie

Jaki regulamin mają poszczególne promocje powitalne Fortuny? W jaki sposób zgarnąć wszystkie bonusy i maksymalną pulę darmowych środków na dalszą grę. Odpowiedź znajduje się poniżej. 

Bonus powitalny Fortuna - 3 zakłady bez ryzyka, łącznie do 600 PLN

Fortuna zakład bez ryzykaPierwszy kupon po rejestracji konta w Fortunie to zakład bez ryzyka. Co to właściwie oznacza? Dokładnie tyle, że gracz nie musi obawiać się wpadki na premierowym kuponie, a w przypadku niepowodzenia całość przegranych środków wróci do budżetu jako Fortuna bonus cashback. 

Maksymalny zwrot stawki od Fortuny to aż 600 PLN, natomiast promocja posiada kilka warunków, które należy bezwzględnie spełnić, żeby otrzymać cashback. Oto one. 

  1. Wejdź na stronę Fortuny (www.efortuna.pl) lub kliknij jeden z banerów bukmachera widocznych w naszym serwisie. 
  2. W prawym górnym rogu odnajdziesz żółty button REJESTRACJA. Kliknij go, a przeniesiesz się do formularza. 
  3. Podaj wymagane dane osobowe, a także login i hasło do konta w Fortunie (szczegółowa instrukcja rejestracji krok po kroku opisana jest nieco niżej). 
  4. W pole oznaczone jako KOD PROMOCYJNY wpisz hasło PROTIPSTER
  5. Dokończ rejestrację konta. 
  6. W ciągu 5 dni od założenia konta wpłać pierwszy depozyt i obstaw dowolny kupon z oferty zakładów Fortuny (kupony SOLO lub AKO, przedmeczowe lub na żywo). 
  7. Wygrałeś? Chwilę później wygrana kwota pojawi się na głównym saldzie depozytowym, skąd możesz ją natychmiast przelać do banku. 
  8. Tym razem zabrakło Ci szczęścia? Fortuna zwróci Ci 100% stawki (wliczając w to 12% podatek obrotowy), a maksymalny cashback bonus to 600 PLN. 
  9. Zwrot stawki powędruje na saldo bonusowe, a to oznacza, że nie można od razu zlecić wypłaty środków na rachunek bankowy. 

Widzicie zatem jak na dłoni, że powitalny Fortuna bonus ma dość łatwy regulamin, natomiast w trakcie korzystania z promocji należy pamiętać o kilku kwestiach. 

  • Wszystkie zdarzenia na pierwszym kuponie muszą zostać rozliczone w ciągu 30 dni od rejestracji, a zatem odpadają długoterminowe zakłady bukmacherskie online.
  • Do promocji nie kwalifikują się zakłady na sporty wirtualne oraz gry karciane (tylko sport i e-sport). 
  • Jeśli gracz umieści na kuponie typy odnalezione w sekcji Superoferta, Hit Dnia lub Ekspert+ to nie otrzyma zwrotu w przypadku porażki. 

Jak wypłacić cashback bonus Fortuna?

Jeśli to nie jest Wasz pierwszy kontakt z internetowymi zakładami sportowymi to doskonale wiecie, że większość bonusów od legalnych bukmacherów wymaga obrotu, a te, które można od razu przelać do banku można policzyć na palcach jednej ręki. Niestety, do tego grona nie należy Fortuna bonus cashback, a to oznacza, że gracz musi najpierw zagrać za darmowe środki, a dopiero później będzie mógł wypłacić bonus. 

To zła wiadomość z perspektywy typerów. Jest jednak i dobra, a mianowicie bardzo łatwe warunki obrotu bonusem, dzięki któremu nawet początkujący gracze nie powinni mieć z nim problemów. Fortuna wymaga obrotu 1x, a przy okazji nie stawia warunku kursu minimalnego, co w praktyce oznacza, że wystarczy zagrać kupony po kursie 1.05 lub 1.15 i warunek obrotu zostanie spełniony. 

Kolejny ukłon w stronę graczy to możliwość podzielenia stawek na kilka mniejszych kuponów. Typer nie musi grać od razu za cały Fortuna bonus, lecz może stworzyć np. 6 kuponów po 100 PLN każdy. 

Fortuna opinie - jak gracze oceniają powitalny bonus cashback?

Jako ekipa serwisu ProTipster za każdym razem staramy się, aby nie bazować tylko na własnych spostrzeżeniach, ale przy okazji przekonać się, co gracze sądzą o danej promocji lub produkcie. Na jakie Fortuna opinie typerów zasłużył sobie cashback bonus od tego bukmachera? Sprawdzamy. 

  • “Minusy? Na moje oko brak! Wysoki zwrot, 100% stawki z powrotem i bardzo łatwy obrót bonusem. Jedna z lepszych promek na rynku.”
  • “Skoro już skasowali ten bonus od drugiego depozytu, to mogli tutaj zrobić bez obrotu. Choć z drugiej strony obrót nie jest trudny.”

Darmowy zakład Fortuna - bonus bez depozytu 20 PLN

Fortuna to bukmacher bez depozytu! Tak, tak, dobrze przeczytaliście. Serwis nie wymaga od nowych graczy żadnej wpłaty, a typerzy, którzy chcą po prostu przetestować ofertę bukmachera na własnej skórze i sprawdzić jakość poszczególnych produktów mogą to zrobić bez obaw o środki własne. 

Wystarczy potwierdzenie danych osobowych oraz rejestracja stałego konta i… to wszystko! Chwilę później w budżecie pojawi się freebet bonus 20 PLN (czyli darmowy zakład), a taka polityka bukmachera z pewnością wpływa na pozytywne Fortuna opinie wśród graczy. 

  1. Wejdź na oficjalną stronę bukmachera (www.efortuna.pl) lub kliknij jeden z banerów Fortuny widoczny w serwisie ProTipster. 
  2. Wypełnij formularz i załóż konto gracza. 
  3. Potwierdź chęć odebrania bonusu bez depozytu (masz na to 7 dni od rejestracji). 
  4. Dokonaj weryfikacji danych osobowych i zmień status konta na STAŁE (masz na to 28 dni od momentu założenia konta). 
  5. Do Twojego konta zostanie przypisane 2800 lojalnościowych punktów Fortuna Klub Plus, które w dowolnym momencie możesz zamienić na freebet bonus 20 PLN (darmowy zakład). 
  6. Darmowy zakład ląduje rzecz jasna na saldzie bonusowym, a zatem nie można go od razu wypłacić. 

Jak wykorzystać freebet bonus Fortuny?

Freebet bez depozytu w Fortunie oznacza, że typer może zagrać kupon z oferty zakładów bez konieczności wpłacania jakichkolwiek środków do budżetu. Jakie kupon akceptuje bukmacher w przypadku tej promocji? Fortuna daje naprawdę sporą dowolność w tej kwestii. 

Za freebet można bowiem zagrać dowolny zakład SOLO lub AKO, bukmacher respektuje typy przedmeczowe oraz selekcje na żywo, nie stawia także żadnych warunków w kontekście kursu minimalnego oraz maksymalnego. A zatem obstawić można dosłownie wszystko. Jak to zrobić?

Wystarczy skonstruować dowolny kupon, a następnie na dole kuponu obok stawki potwierdzić chęć zagrania za punkty lojalnościowe Fortuna Klub Plus. System automatycznie zamieni punkty FKP na stawkę i zatwierdzi kupon. Przy okazji warto mieć z tyłu głowy, że nie ma konieczności wykorzystywania od razu całej puli punktów, lecz można je podzielić na kilka kuponów. Co dalej?

W przypadku niepowodzenia gracz traci rzecz jasna punkty lojalnościowe (czyli de facto Fortuna freebet), natomiast nietknięte pozostają środki na saldzie głównym (o ile gracz wpłacił depozyt, gdyż wcale nie musiał tego robić). Jeśli typy na kuponie okażą się natomiast prawidłowe, wówczas cała wygrana (pomniejszona o kwotę freebetu) powędruje na główne konto depozytowe, co oznacza, że chwilę później można ją wypłacić bez dalszego obrotu. 

Fortuna - opinie o freebecie bez depozytu

Co typerzy sądzą o freebecie bez depozytu w Fortunie? Tradycyjnie już odwiedzamy forum bukmacherskie i zerkamy na Fortuna opinie dotyczące tej promocji bez konieczności wpłaty. 

  • “Co tu dużo pisać. Fortuna to kozak i rok po roku potwierdza swoją klasę. Oczywiście założyłbym tam konto nawet gdyby nie darmowe zakłady, ale to przyjemny dodatek.”
  • “Szkoda że kod nie podwyższa bonusu. Nie żebym narzekał, ale Fortuna mogła dorzucić jakąś dyszkę ekstra.”

Fortuna bonus powitalny - freebet za kod PROTIPSTER 10 PLN

Bardzo zbliżony regulamin ma ostatnia z promocji powitalnych Fortuny, czyli dodatkowy freebet bonus 10 PLN. Tej premii nie znajdziecie w standardowej ofercie bukmachera. Jest ona dostępna tylko dla typerów, którzy podczas rejestracji konta gracza wykorzystają nasz kod na Fortuna bonus na start i wpiszą hasło PROTIPSTER w odpowiednie pole formularza. 

  1. Wejdź na stronę bukmachera (www.efortuna.pl) lub kliknij jeden z banerów Fortuny dostępny w serwisie ProTipster. 
  2. Wypełnij formularz i podaj dane osobowe. 
  3. W pole oznaczone jako KOD PROMOCYJNY wpisz kod PROTIPSTER (warunek konieczny!!!). 
  4. Zweryfikuj dane osobowe i załóż konto stałe. 
  5. Automatycznie do konta zostanie przypisany freebet bonus 10 PLN (darmowe środki pojawią się w budżecie jako punkty lojalnościowe Fortuna Klub Plus). 

Jak wykorzystać freebet za Fortuna kod?

Zasady wykorzystania freebetu za kod są identyczne, jak w przypadku bonusu bez depozytu. Wystarczy stworzyć dowolny kupon na wydarzenie sportowe z oferty zakładów (SOLO lub AKO, przedmeczowy lub na żywo, dowolne kursy) i wpisać stawkę zakładu, za które gracz chce zagrać kupon. 

System automatycznie pobierze odpowiednią liczbę punktów Fortuna Klub Plus. Jeśli kupon okaże się zwycięski, wówczas wygrana pomniejszona o kwotę freebetu wyląduje na saldzie depozytowym, a zatem nie trzeba jej dalej obracać. 

Opinie o Fortunie - na jakie noty zasłużył freebet bonus za kod PROTIPSTER?

Podejrzewamy, że znamy odpowiedź na tak postawione pytanie, natomiast dziennikarski obowiązek nakazuje, żeby sprawdzić Fortuna opinie od samych graczy. Jak typerzy oceniają freebet Fortuny za kod PROTIPSTER? Przekonajmy się. 

  • “Wreszcie Fortuna poszła po rozum do głowy i daje coś ekstra za kod bonusowy. Być może kwota nie powala na kolana, jednak od czegoś trzeba zacząć.”
  • “Dla mnie mega. Założyłem konto, zgarnąłem dwa freebety i cashback bonus (bez trudu obróciłem). Za freebety udało się wygrać 50 ziko, a więc nie jest źle jak na 2 godziny roboty.”

Fortuna - opinie o powitalnym pakiecie dla nowych graczy

Podsumowując tę część recenzji Fortuny - czy ta firma oddaje w ręce polskich graczy najlepsze bonusy powitalne na rynku? Nie, promocje na start od co najmniej kilku operatorów są nieco atrakcyjniejsze, ale też nie ma powodów do narzekania. 

Nie mamy cienia wątpliwości, że Fortuna opinie byłyby znacznie korzystniejsze, gdyby bukmacher nie zredukował bonusu od drugiego depozytu. Jeszcze do niedawna taka premia gwarantowała 2000 PLN na dalszą grę, później tę kwotę obcięto do 200 PLN, a finalnie w 2022 roku zlikwidowano ją zupełnie. 

Bonusy okolicznościowe i promocje dla stałych klientów bukmachera Fortuna - opinie graczy

Na atrakcyjne bonusy i promocje mogą liczyć nie tylko nowi, ale i stali klienci Fortuny. Bukmacher regularnie oddaje w ich ręce sporych rozmiarów paczkę ciekawych promocji. Część z nich dostępna jest w trybie non stop, a inne aktywują się w momencie jakiegoś ciekawego wydarzenia sportowego. 

Nie będziemy ich tutaj prezentować wszystkich, a po więcej szczegółów dotyczących bonusów okolicznościowych Fortuny odsyłamy Was do artykułu o kodzie promocyjnym tego bukmachera. Znajdziecie tam m.in. informacje o promocjach Happy Hours, Bonus AKO oraz Poleć Przyjaciela. 

W tym miejscu bardziej niż regulamin poszczególnych promocji interesują nas Fortuna opinie graczy na temat bonusów okolicznościowych od tego bukmachera. 

Jak założyć konto gracza w Fortunie? Rejestracja krok po kroku

Fortuna rejestracjaWszystkie powyższe bonusy i promocje Fortuny dostępne są wyłącznie po rejestracji w tym serwisie. Szczęście graczy polega na tym, że założenie konta u bukmachera Fortuna jest dziecinnie proste i nie sprawi kłopotu nawet typerom, dla których jest to pierwsza styczność z internetowymi zakładami sportowymi. 

Cały proces sprowadza się do kilku kroków, w trakcie których bukmacher poprosi gracza o podanie danych osobowych. Oczywiście nie bylibyśmy sobą, gdybyśmy nie przetestowali tego procesu na własnej skórze. Jak założyć konto w Fortunie z kodem promocyjnym? Instrukcja krok po kroku wygląda mniej więcej tak:

  1. Odwiedź oficjalną stronę Fortuny (www.efortuna.pl) lub kliknij jeden z banerów bukmachera widocznych w serwisie ProTipster (możesz to także zrobić za pomocą aplikacji mobilnej Fortuny). 
  2. Kliknij przycisk REJESTRACJA, a zostaniesz automatycznie przeniesiony do formularza. 
  3. Wpisz login, hasło, kod PIN (przyda się podczas wizyty w stacjonarnym lokalu Fortuny), adres email, imię, nazwisko, nr telefonu, PESEL oraz pochodzenia środków finansowych na grę u bukmachera (etat, oszczędności, itd.). 
  4. W pole oznaczone jako KOD PROMOCYJNY wpisz kod PROTIPSTER. 
  5. Zaznacz, że jesteś osobą pełnoletnią. 
  6. Zaznacz zgody marketingowe. 
  7. Dokończ rejestrację i kliknij w link aktywacyjny, który pojawi się na podanej w trakcie rejestracji skrzynce mailowej. 
  8. Chwilę później będziesz mógł wpłacić pierwszy depozyt i możesz stawiać zakłady z oferty serwisu Fortuna. 

Załóż konto u bukmachera Fortuna

Powyższy proces to błyskawiczna rejestracja konta bez dowodu. Jej efektem jest konto tymczasowe, które pozwala zgarnąć komplet bonusów powitalnych i obstawiać dowolne kupony z oferty zakładów, jednak przy okazji posiada kilka ograniczeń. Najbardziej dotkliwe z nich to:

  • Brak możliwości wypłaty wygranych środków
  • Maksymalna wygrana na kuponie 2279,99 PLN
  • Maksymalny limit depozytów 5000 PLN

Gracz ma nie więcej, niż 28 dni na dokonanie weryfikacji danych osobowych i założenie stałego konta. W naszej opinii jest to wystarczający czas żeby zdecydować, czy warto kontynuować swoją przygodę z Fortuną, czy też nie. 

Fortuna opinie - weryfikacja danych osobowych i założenie konta stałego

Jeśli gracz uzna, że większość produktów i opcji zakładów dostępnych w ofercie Fortuny spełnia jego oczekiwania, wówczas powinien przekształcić status konta na STAŁE. Dzieli go od tego kilka prostych kroków, a przy sprzyjających okolicznościach cały proces potrwa kilkanaście minut. 

W trakcie weryfikacji danych osobowych głównym celem jest potwierdzenie, że gracz jest rzeczywiście tym, za kogo się podaje. Będzie to możliwe po podaniu kilku danych oraz przesłaniu skanów dokumentów. Jakich konkretnie. Będą to:

  • Skan lub zdjęcie obu stron dowodu osobistego
  • Numer rachunku bankowego należącego do gracza
  • Dokładny adres zamieszkania

Jeśli wszystkie dane i dokumenty okażą się prawdziwe, wówczas kilka (naście) minut później na skrzynce mailowej gracza pojawi się wiadomość potwierdzająca przekształcenie statusu konta na STAŁE. Będzie to równoznaczne ze zniesieniem limitów i pełnym dostępem do wszystkich funkcji bukmachera (również wypłat). 

Fortuna jako jedyny bukmacher w Polsce umożliwia także weryfikację danych osobowych za pomocą usługi mojeID. Całość sprowadza się wówczas do zalogowania się do bankowości elektronicznej, a w trakcie takiej rejestracji bukmacher nie wymaga skanów dowodu. 

Oferta na Zakłady Bukmacherskie w Fortunie - opinie graczy

W ujęciu całościowym oferta Fortuny należy do najbardziej kompletnych i rozbudowanych sekcji tego typu na polskim rynku bukmacherskim. Do dyspozycji typerów są wysokie kursy na kilkadziesiąt dyscyplin sportowych, sporty elektroniczne, rozgrywki wirtualne oraz gry karciane. Mówiąc krótko - pełen pakiet!

W kolejnych fragmentach naszej recenzji przyjrzymy się nieco bliżej zakładom dostępnym w poszczególnych sekcjach i porównamy Fortuna opinie typerów z naszymi odczuciami. Już teraz możemy jednak napisać z czystym sumieniem, że to co najbardziej przypadło nam do gustu to fakt, że bukmacher nie stoi w miejscu.

Bukmacher ciągle rozbudowuje dostępne funkcje i opcje zakładów, dzięki czemu oferta Fortuny regularnie wygrywa konkursy na najlepszą tego typu sekcję w Polsce. 

zakłady bukmacherskie Fortuna

Piłka nożna - oferta i opinie graczy

Jesteś ekspertem od piłki nożnej? Jeśli tak, to aktywne konto gracza i środki w budżecie w Fortunie to absolutny must have! Analitycy Fortuny nie skupiają się tylko na topowych ligach (np. Premier League lub Liga Mistrzów), lecz wystawiają wysokie kursy nawet na najbardziej niszowe turnieje na drugim końcu świata. 

Dlaczego warto typować piłkę nożną w Fortunie? Z kilku powodów, a najważniejsze z nich to spory wybór opcji zakładów na mecz, wysokie kursy, regularne bonusy piłkarskie oraz mnóstwo transmisji na żywo w livestreamach. To tak w największym skrócie, a o wszystkim tym bardziej szczegółowo przeczytacie za moment. 

Opinie o bukmacherze Fortuna - oferta zakładów na KSW 

Fortuna sponsor KSWFirma bukmacherska Fortuna to oficjalny partner federacji KSW, która od lat organizuje eventy MMA na najwyższym światowym poziomie. Efektem tej współpracy jest znakomita oferta Fortuny na KSW, a także regularne bonusy na gale pod szyldem tej federacji. 

Eksperci od Konfrontacji Sztuk Walki z pewnością docenią fakt, że Fortuna wystawia swoje kursy jako jeden z pierwszych legalnych bukmacherów w Polsce, a do dyspozycji typerów jest kilkadziesiąt opcji kursowych na każdy pojedynek. 

Fortuna opinie - oferta na zakłady High League

Kolejną federacją MMA, chociaż tym razem mowa o freak fightach, z którą współpracuje Fortuna jest High League. To bardzo mocny gracz na rynku gal freak fightowych, a o popularności jaką cieszą się tego typu eventy najlepiej świadczą zasięgi internetowe oraz pełne hale na kolejnych wydarzeniach.  

Tym bardziej zainteresuje Was z pewnością fakt, że gale High League Malika Montany można typować WYŁĄCZNIE na stronie eFortuna. Kursów na to wydarzenie nie odnajdziecie u żadnego innego bukmachera z polską licencją. 

Zakłady bukmacherskie na Prime Show MMA w Fortunie - opinie graczy

To nie koniec atrakcji dla ekspertów od typowania MMA, a w szczególności gal freak fightowych. W siłę rośnie bowiem federacja Prime Show MMA, której twarzą jest Don Kasjo, a gale pod jej szyldem można typować - uwaga, uwaga… tu zaskoczenie - WYŁĄCZNIE w Fortunie. 

Trzeba przyznać, że analitycy bukmachera, podobnie zresztą jak ma to miejsce w przypadku wszystkich gal MMA, po raz kolejny stają na wysokości zadania i oddają w ręce graczy sporą paczkę zakładów. Typować można bowiem nie tylko zwycięzców poszczególnych walk, ale również sposób zakończenia pojedynku oraz rozmaite scenariusze w jego trakcie. 

Opinie graczy o bukmacherze Fortuna - zakłady online na e-sport

Na jakie Fortuna opinie zasłużyła sobie oferta kursów e-sportowych od firmy Fortuna? Komentarze typerów są dość mieszane, a podobne odczucia mieliśmy w trakcie naszych testów. 

Przede wszystkim na spory minus należy zapisać fakt, że zakłady online na e-sport nie doczekały się stronie bukmachera Fortuna osobnej sekcji, lecz trzeba ich szukać wśród tradycyjnych dyscyplin. To rzadko spotykana praktyka w Polsce i z pewnością chluby Fortunie nie przynosi. 

To samo można powiedzieć na temat liczby pokrywanych konkurencji. O ile bowiem eksperci od LoL-a, CS:GO lub Dota 2 odnajdą kursy na każdy liczący się turniej, tak niekoniecznie będziecie mieli możliwość typowania mniej popularnych gier. 

Opinie o Fortunie - obstawianie sportów wirtualnych

Wirtualne Sporty FortunaBukmacher Fortuna  to pionier na polskim rynku, jeżeli chodzi o wirtualne sporty. Legalny bukmacher jako pierwszy zaoferował swoim użytkownikom zakłady na wirtualne rozstrzygnięcia. Oferta Fortuny na wirtualne sporty należy również do najbardziej rozbudowanych: znajdziemy aż 6 dyscyplin sportowych - Piłka Nożna, Wyścigi Konne, Wyścigi Psów, Wyścigi Samochodowe, Żużel oraz Tenis. Wszystkie wydarzenia w Wirtualnych Sportach Fortuny są rozgrywane co 4 minuty, co oznacza dużą ilość zakładów dla graczy spragnionych wrażeń. 

Obstawiaj Wirtualne Sporty

Fortuna opinie - Bet on Games

Coraz większe grono typerów przychylnym okiem zerka na symulowane gry karciane, czyli w największym skrócie Bet Games. Tego typu rozrywka czeka także na klientów Fortuny, a do ich dyspozycji są na ten moment trzy stoły (Poker, Baccarat oraz Dragon Tiger). 

Opinie o bukmacherze Fortuna - pozostałe produkty bukmachera

Regularnie zdobywane miejsca w czubie każdego rankingu legalnych bukmacherów, a także znakomite Fortuna opinie nie byłyby możliwe, gdyby serwis nie otwierał się na nowe rozwiązania. Fortuna słynie z innowacyjnych funkcji i opcji zakładów i oddaje w ręce graczy komplet narzędzi potrzebnych do skutecznej gry. 

  • Cashout - możliwość wcześniejszego zamknięcia kuponu. W zakładach bukmacherskich Fortuna cashout obejmuje każdy rodzaj kuponów (SOLO lub AKO, przedmeczowe lub na żywo). 
  • Bet Builder - możliwość zbudowania kuponu AKO w obrębie konkretnego spotkania (np. Polska wygra + Ponad 3,5 goli + Lewandowski strzeli gola). 
  • Fortuna Klub Plus - program lojalnościowy dla aktywnych typerów. Każda aktywność na koncie gracza do dodatkowe punkty FKP do programu lojalnościowego Fortuna, które później można zamieniać na bonusy. 
  • Maxi Kombi - rodzaj zakładów systemowych, które są zwycięskie nawet wtedy, gdy nie wszystkie selekcje okażą się poprawne. 
  • Hit dnia oraz Superoferta - codzienna podwyżka kursowa na najbardziej popularne wydarzenia sportowe i mecze w ofercie zakładów Fortuny. 

Fortuna Oferta na Dziś

Oferta na dziś to kluczowa z perspektywy graczy sekcja na stronie każdego legalnego polskiego bukmachera. Większość typerów rozpoczyna swój “dzień w biurze” od przeglądnięcia oferty na dany dzień, a tylko nieliczni wybiegają myślami kilka dni naprzód. 

Zakłady bukmacherskie Fortuna oferują bogatą ofertę na dziś. W punktach stacjonarnych pracownicy aktualizują tablice i wywieszoną ofertę co najmniej dwa razy dziennie, zaś na stronie właściwie od razu znajdziesz aktualną ofertę na dziś.

To pozwala na znalezienie i typowanie właściwie wszystkich meczów sportów oferowanych przez zakłady bukmacherskie Fortuna. Fortuna oferuje  typy na piłkę nożną, tenisa, hokej, kokszykówkę, siatkówkę, piłkę ręczną, skoki narciarskie, MMA, badmintona, bandy, biatlon, boks, bowls, curling, formułe 1, esporty, futbol amerykański, golf i wiele, wiele innych!

Co więcej w ofercie zakładów bukmacherskich Fortuny znajdziecie również możliwość wytypowania wydarzeń w świecie polityki rozrywce i innych wydarzeń nie pasujących do pozostałych kategorii. 

W dniu zdarzenia do dyspozycji typerów jest po kilkadziesiąt opcji kursowych (w przypadku m.in. tenisa, sportów walki lub koszykówki), a mecze piłkarskie opakowane są wówczas zazwyczaj w kilkaset rynków. Tak spory wybór jest gwarancją dostępu do wartościowych kursów i daje możliwość stworzenia kuponu ze sporym value. 

Fortuna opinie - zakłady sportowe na żywo

Jeśli na solidne Fortuna opinie zapracowały sobie zakłady przedmeczowe, to co powiedzieć o sekcji na żywo dostępnej na stronie tego bukmachera? Sekcja LIVE od Fortuny to absolutny TOP na polskim rynku, a właściwie każdy legalny polski bukmacher może jedynie pomarzyć o zbliżonej jakości zakładów i produktów. 

Oddsmakerzy Fortuny każdego dnia pokrywają tysiące wydarzeń sportowych dookoła świata, od piłki nożnej i tenisa, aż po siatkówkę plażową oraz baseball. Każde wydarzenie opakowane zostaje w sporych rozmiarów paczkę statystyk przydatnych w kontekście stworzenia zwycięskiego kuponu. 

Oferta na żywo Fortuny to także miły dla oka Match Tracker, czyli animacja graficzna obrazująca przebieg boiskowych wydarzeń. Bukmacher oddaje również w ręce typerów czat na żywo, dzięki któremu można wymienić swoje spostrzeżenia z innymi graczami. 

zakłady bukmacherskie fortuna promocje

Kursy Bukmacherskie Fortuna

Na jakie Fortuna opinie zasłużyły sobie kursy bukmacherskie wystawiane przez analityków tego operatora? Oceny graczy w dużej mierze zależą od tego, jakie rynki i konkurencje są ich specjalnością. 

W przypadku topowych lig piłkarskich marża Fortuny oscyluje wokół nieco ponad 3% i taką prowizję należy uznać za zdecydowanie korzystną dla graczy. Powodów do narzekań nie będą mieli także eksperci od MMA, gdyż marża ok. 5% należy do najniższych na polskim rynku. 

Nieco gorzej wygląda to w przypadku typerów obstawiających głównie NBA (prowizja 7-8%), e-sport (marża blisko 9%), a także sporty wirtualne (prowizja ponad 11%). Podsumowując - nie jest źle, ale z pewnością istnieje pole do poprawy. 

Warto sprawdzać wysokie kursy na zakłady bukmacherskie w Superofercie, Hicie dnia i Pojedynku. Tam można znaleźć najwyższe kursy na rynku legalnych bukmacherów.

Fortuna TV - setki darmowych transmisji każdego dnia

Recenzując ofertę na żywo Fortuny nie sposób nie wspomnieć o setkach darmowych transmisji online codziennie przy okazji najważniejszych wydarzeń sportowych. Czeski gigant to zdecydowanie TOP 3 na polskim rynku, jeśli chodzi o ilość i jakość transmisji w livestreamach, dzięki czemu ogranie bukmachera na żywo powinno być jeszcze łatwiejsze. 

Fortuna pokazuje m.in. mecze w topowych ligach piłkarskich (Serie A, La Liga, Ligue 1, Eredevisie), najlepsze mecze tenisowe oraz hokejową NHL. Poza tym obejrzeć można (również w aplikacji Fortuny) mnóstwo niszowych turniejów i spotkań, których nie znajdziecie w żadnej telewizji, a jedyny warunek dostępu do relacji na żywo to kupon postawiony w ciągu 7 poprzednich dni.

Aplikacja Mobilna Fortuna

Jeśli większość swoich kuponów obstawiacie na ekranie smartfona, to firma bukmacherska Fortuna powstała właśnie z myślą o Was! Aplikacja mobilna tego operatora to jedno z najlepszych oprogramowań tego typu na polskim rynku, a poza wszystkimi funkcjami dostępnymi w standardowym serwisie Fortuna oferuje kilka opcji ekstra. Co konkretnie mamy na myśli? Są to m.in.:

  • Logowanie się odciskiem palca
  • Błyskawiczne obstawienie zakładu poprzez przytrzymanie palca na kursie
  • Powiadomienia PUSH o aktywnych zakładach bukmacherskich
  • Możliwość sparowania apki ze smartwatchem
  • Pełnoekranowe transmisje w livestreamach

Aplikacja Fortuny jest rzecz jasna w 100% darmowa i działa na każdym urządzeniu z systemem Android oraz iOS. 

Metody płatności

Podstawową metodą płatności jest oczywiście gotówka, ale możliwość płatności w ten sposób jest zarezerwowana dla punktów stacjonarnych zakładów bukmacherskich Fortuna. Jeśli chodzi o płatność w sieci, Fortuna oferuje szereg różnych rozwiązań.

Najmniejszego problemu nie stanowi błyskawiczny depozyt na konto w Fortunie, a następnie bezpieczna wypłata wygranych środków na konto bankowe. Minimalny depozyt to 1 PLN, natomiast w przypadku wypłaconej wygranej najniższy przelew to 1 grosz. 

Jeśli chodzi o depozyty, to środki księgowane są na koncie niemalże natychmiast, a do dyspozycji graczy jest kilka sprawdzonych i bezpiecznych opcji (m.in. karty płatnicze, BLIK, Apple Pay, Tpay, PayU oraz tradycyjne przelewy). 

Zakłady bukmacherskie Fortuna - ile trwa wypłata wygranych?

zakłady bukmacherskie fortuna wypłataTransfery w drugą stronę możliwe są jedynie poprzez tradycyjny przelew, natomiast dzięki współpracy z kilkunastoma bankami w Polsce średni czas oczekiwania na rachunku nie przekracza 15 minut. To bardzo dobry wynik, dzięki któremu Fortuna opinie i oceny graczy wędrują o kolejny punkt w górę. 

Obsługa klienta w zakładach bukmacherskich Fortuna

Istnieje kilka sposobów, aby skontaktować się z supportem Fortuny i rozwiązać jakikolwiek problem dotyczący błędnie rozliczonego kuponu lub bonusu powitalnego. Pierwszym jest solidna sekcja FAQ, czyli najczęstsze pytania wraz z odpowiedziami. Zakłady bukmacherskie Fortuna posiadają jednak bardzo rozbudowany dział FAQ – najczęściej zadawanych pytań, gdzie znajdziesz odpowiedzi na większość nurtujących Cię pytań.

Jeśli tam nie odnajdziemy rozwiązania nurtującego nas problemu, to możemy wypełnić formularz, a chwilę później na skrzynce mailowej pojawi się odpowiedź. Wreszcie, do dyspozycji zalogowanych graczy jest czat na żywo, a konsultanci Fortuny są dostępni codziennie w godz. 8-23. 

Opinie Fortuna - sponsorowanie polskiego sportu

Serwis Fortuna od lat przyzwyczaił swoich klientów, że część zysków przeznacza na sponsorowanie polskiego sportu. Taka strategia z pewnością wpływa na postrzeganie firmy i jeszcze lepsze Fortuna opinie wśród graczy. 

Kto może liczyć na wsparcie Fortuny? Na chwilę obecną (grudzień 2022) są to m.in.:

  • 1. liga piłkarska
  • Piłkarski Puchar Polski
  • Piłkarze Legii Warszawa, Radomiaka oraz Miedzi Legnica
  • Federacje KSW oraz High League

Fortuna Opinie – Oceny Użytkowników

Czas na podsumowanie poszczególnych produktów, funkcji i opcji zakładów tworzących Fortuna opinie wśród graczy, a także na naszą ocenę końcową. Jak w trakcie naszych testów wypadł ten bukmacher?

Być może nieprawdą byłoby stwierdzenie, że Fortuna jest bukmacherem idealnym i nie ustrzegła się większych lub mniejszych błędów. Tego zresztą nie da się powiedzieć o żadnym legalnym operatorze w naszym kraju. W przypadku większości sekcji do tego ideału jest jednak naprawdę blisko, a niektóre nie mają konkurencji na polskim rynku zakładów bukmacherskich. 

Mamy tu na myśli przede wszystkim bardzo solidną ofertę zakładów przedmeczowych, fenomenalną sekcję LIVE, niezawodną aplikację mobilną, w 100% bezpieczne i szybkie opcje płatnicze oraz mnóstwo promocji dla stałych graczy. 

W naszej opinii minimalnie lepiej mogłaby prezentować się promocja powitalna Fortuny dla nowych typerów, lekki zawód spotka także ekspertów od e-sportów, a także fanów NBA (to za sprawą nieco zbyt wysokiej marży). 

To nie zmienia jednak faktu, że od przeszło dwóch dekad czeski gigant regularnie wygrywa rozmaite rankingi na najlepszych operatorów w Polsce. Dlaczego tak się dzieje? Według nas znakomite Fortuna opinie typerów na dowolnym forum są tutaj najlepszym wyjaśnieniem. 

Przejdź do Zakładów Bukmacherskich Fortuna

Firma bukmacherska Fortuna opinie - najczęstsze pytania i odpowiedzi 

Czy Fortuna jest legalna i bezpieczna?

Tak, Fortuna to w 100% legalny operator w naszym kraju. W 2012 roku firma otrzymała polską licencję o nr SC/12/7251/10/WKC/11-12/5565, a w 2018 roku zezwolenie zostało przedłużone na okres sześciu lat. 

Czy warto obstawiać u bukmachera Fortuna?

W naszej ocenie Fortuna to jeden z dwóch najlepszych legalnych operatorów w naszym kraju i pozycja obowiązkowa w przypadku każdego polskiego gracza. 

Jakie opinie ma bukmacher Fortuna?

Żeby przekonać się o jakości produktów od tego bukmachera wystarczy zerknąć na losowe Fortuna opinie na dowolnym forum bukmacherskim lub sprawdzić pierwszy z brzegu ranking legalnych operatorów z polską licencją. 

Czy Fortuna posiada transmisje na żywo?

Każdego tygodnia serwis Fortuna transmituje tysiące meczów w darmowych livestreamach, a relacje można także oglądać w aplikacji mobilnej Fortuny. 

Jak wypłacić bonus w Fortunie?

Powitalny cashback bonus Fortuny ma jedne z najłatwiejszych warunków obrotu na polskim rynku. Jakie dokładnie? Odpowiedź znajdziesz w powyższej recenzji. 

Czy Fortuna posiada szybką rejestrację?

Oczywiście, że tak (podobnie zresztą jak każdy liczący się legalny polski bukmacher)! Założenie tymczasowego konta bez dowodu w Fortunie trwa kilka minut, a po tym czasie gracz ma pełny dostęp do bonusów oraz oferty zakładów. 

Jaki jest Fortuna kod promocyjny?

Aktualny kod Fortuny na bonus powitalny to hasło PROTIPSTER. Co gwarantuje użycie kodu podczas rejestracji? Przeczytaj naszą recenzję bukmachera Fortuna i sprawdź sam. 

Fortuna Ocena Ogólna
4.11 4.11 gwiazdki
Dodaj Ocenę

Oceń tego bukmachera

Dodaj ocenę dla Fortuna i podziel się swoimi doświadczeniami

Oceny i Opinie Graczy

Ocena Ogólna

4.11 4.10583 gwiazdki 463 ocen

Szczegóły

  • Dostępne rynki bukmacherskie 4.2635 gwiazdki
  • Bonus na start i promocje 4.12959 gwiazdki
  • Wysokość kursów 4.02592 gwiazdki
  • Metody płatności 4.27646 gwiazdki
  • Szybkość wypłat 3.87473 gwiazdki
  • Obsługa klienta 4.06695 gwiazdki

Opinie Graczy

  • walicmar

    2022-05-26 16:08:37

    4.2 gwiazdki więcej

    Jest ok

  • Typer ANDREV84

    ANDREV84

    2022-06-04 07:32:01

    4 gwiazdki więcej

    Fortuna to mój ulubiony bukmacher na rynku Polskim od dłuższego czasu.Jest git

  • Arcana

    2022-06-13 10:42:55

    5 gwiazdki więcej

    Dobry Buk, sporo promocji w tygodniu

  • veutec

    2022-06-15 18:27:34

    4.3 gwiazdki więcej

    Mój pierwszy bukmacher online. Dobra apka mobilna.

  • Typer Wenercjusz

    Wenercjusz

    2022-06-23 09:56:06

    5 gwiazdki więcej

    Super buk bardzo przejrzyste wszystko i dużą oferta każdego dnia

  • santafe2004

    2022-06-23 13:31:43

    4.8 gwiazdki więcej

    Oj

  • Typer Mat_Pe

    Mat_Pe

    2022-06-26 03:04:57

    5 gwiazdki więcej

    Jest super

  • Typer papiak1969

    papiak1969

    2022-06-30 10:08:58

    3.5 gwiazdki więcej

    Ogólnie ok

  • znafca

    2022-07-01 14:22:30

    4.2 gwiazdki więcej

    Firma zapewnia bardzo korzystne i szybko pojawiające się kursy na większość zdarzeń sportowych. Ponadto gwarantuje możliwość budowania swoich własnych zakładów

  • zgredus731

    2022-07-10 09:25:31

    2.3 gwiazdki więcej

    Nie nazekam jak dlamnie jest wszystko ok

  • Typer J4cky_TM

    J4cky_TM

    2022-07-16 09:01:41

    3 gwiazdki więcej

    Czasami problem z wypłatami .

  • Luk16

    2022-07-17 15:59:59

    5 gwiazdki więcej

    Ok

  • Emelode

    2022-07-17 16:20:37

    4.2 gwiazdki więcej

    Nawet

  • ast534534

    2022-07-24 22:12:52

    4.8 gwiazdki więcej

    Jak dla mnie najlepszy buk.

  • Vip999

    2022-08-02 11:22:48

    3.8 gwiazdki więcej

    No może być

Punktacja ProTipster

Punktacja Ogólna

85

Szczegóły

  • Dostępne rynki bukmacherskie

    90
  • Bonus na start i promocje

    88
  • Wysokość kursów

    89
  • Metody płatności

    83
  • Szybkość wypłat

    75
  • Obsługa klienta

    90